English Questions – Synonyms For SSC CGL and IBPS/SBI PO Set 80

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Synonyms, which is BASED ON Bank EXAMS 2018 !!!

Identify the synonym

  1. Ability
    1) traverse
    2) buck
    3) skill
    4) bay
    5) dual
    Answer & Explanation
    Answer : 3)
    Explanation:
    Ability – possession of the means or skill to do something
  2. Accidental
    1) dislodge
    2) prance
    3) combat
    4) vault
    5) contingent
    Answer & Explanation
    Answer : 5)
    Explanation:
    Accidental – happening by chance
  3. Ambiguous
    1) alienate
    2) counteract
    3) neutralize
    4) obscure
    5_ regret
    Answer & Explanation
    Answer : 4)
    Explanation:
    Ambiguous – open to more than one interpretation
  4. Agree
    1) encounter
    2) conform
    3) accost
    4) defy
    5) outrage
    Answer & Explanation
    Answer : 2)
    Explanation:
    Agree – have the same opinion about something
  5. Beneficial
    1) profitable
    2) affront
    3) proposition
    4) zinger
    5) entice
    Answer & Explanation
    Answer : 1)
    Explanation:
    Beneficial – resulting in good; favourable or advantageous
  6. Benevolent
    1) prejudice
    2) charitable
    3) forfeiture
    4) impairment
    5) ravage
    Answer & Explanation
    Answer : 2)
    Explanation:
    Benevolent- well meaning and kindly
  7. Caress
    1) debasement
    2) marring
    3) blemish
    4) fondle
    5) affliction
    Answer & Explanation
    Answer : 4)
    Explanation:
    Caress –touch or stroke gently or lovingly
  8. Dishonest
    1) expropriation
    2) ravage
    3) mutilation
    4) disservice
    5) mendacious
    Answer & Explanation
    Answer : 5)
    Explanation:
    Dishonest – behaving or prone to behave in an untrustworthy
  9. crude
    1) native
    2) jeopardy
    3) menace
    4) discredit
    5) torment
    Answer & Explanation
    Answer : 1)
    Explanation:
    Crude – in a natural or raw state
  10. Discord
    1) peril
    2) domineer
    3) strife
    4) persecute
    5) enforce
    Answer & Explanation
    Answer : 3)
    Explanation:
    Discord – disagreement between people
Comments