English Questions – Synonyms Set 81

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Synonyms, which is BASED ON Bank EXAMS 2018 !!!

Identify the synonym

  1. Abominable
    1) evil
    2) fearsome
    3) detestable
    4) culpable
    5) dreadful
    Answer & Explanation
    Answer : 3)
    Explanation:
    Abominable – something which is really bad, awful, hated
  2. Admonish
    1) supervise
    2) request
    3) advise
    4) oversee
    5) scold
    Answer & Explanation
    Answer : 5)
    Explanation:
    Admonish – to scold, rebuke
  3. Bellicose
    1) lukewarm
    2) quarrelsome
    3) obese
    4) humane
    5) noisy
    Answer & Explanation
    Answer : 2)
    Explanation:
    Bellicose – having an aggressive and fighting attitude
  4. Callous
    1) careful
    2) lazy
    3) counterfeit
    4) cold-hearted
    5) severe
    Answer & Explanation
    Answer : 4)
    Explanation:
    Callous – someone who is unsympathetic, insensitive
  5. Castigate
    1) banish
    2) analyse
    3) criticize
    4) galvanise
    5) fabricate
    Answer & Explanation
    Answer : 3)
    Explanation:
    Castigate – to criticize, reprimand severely
  6. Deliberate
    1) intentional
    2) dangerous
    3) pacify
    4) mediate
    5) separate
    Answer & Explanation
    Answer : 1)
    Explanation:
    Deliberate – done consciously and intentionally
  7. Fishy
    1) erudite
    2) clever
    3) elongated
    4) suspicious
    5) untouched
    Answer & Explanation
    Answer : 4)
    Explanation:
    Fishy – arousing feeling of doubt or suspicion
  8. Impeccable
    1) uncertain
    2) choosy
    3) incessant
    4) faultless
    5) inquisitive
    Answer & Explanation
    Answer : 4)
    Explanation:
    Impeccable – something flawless, perfect, of highest standards
  9. Onus
    1) imperil
    2) docile
    3) responsibility
    4) sacred
    5) gregarios
    Answer & Explanation
    Answer : 3)
    Explanation:
    Onus – something that is one’s duty or responsibility
  10. Revamp
    1) overdo
    2) renovate
    3) renounce
    4) resilient
    5) implore
    Answer & Explanation
    Answer : 2)
    Explanation:
    Revamp – give new and improved form, structure, or appearance to