English Questions: Synonyms Set 84

Hello Aspirants.
Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Synonyms, which is BASED ON IBPS PO/CLERK/LIC AAO/RRB & SSC CGL EXAM and other competitive exams.

Identify the synonym

  1. Tactile
    1. brittle
    2. compelling
    3. intangible
    4. palpable
    5. obscure
    Answer & Explanation
    Answer – 4. palpable
    Explanation:
    Tactile – perceptible by touch or apparently so; tangible.
  2. Atone
    1. dull
    2. monochromatic
    3. repent
    4. augment
    5. realize
    Answer & Explanation
    Answer – 3. repent
    Explanation:
    Atone – to show that one is sorry for doing something wrong
  3. Browbeat
    1. muscular
    2. fearsome
    3. bizarre
    4. desperate
    5. intimidate
    Answer & Explanation
    Answer – 5. intimidate
    Explanation:
    Browbeat – intimidate (someone), typically into doing something, with stern or abusive words.
  4. Coax
    1. refute
    2. persuade
    3. pressurise
    4. surrender
    5. incense
    Answer & Explanation
    Answer – 2. persuade
    Explanation:
    Coax – to convince someone in a gentle way
  5. Docile
    1. unequal
    2. sorrowful
    3. boring
    4. submissive
    5. sedentary
    Answer & Explanation
    Answer – 4. submissive
    Explanation:
    Docile – ready to accept control or instructions, submissive
  6. Fictitious
    1. false
    2. frail
    3. flattering
    4. foul
    5. surreal
    Answer & Explanation
    Answer – 1. false
    Explanation:
    Fictitious – not real or true, false, imaginary
  7. Languid
    1. energetic
    2. boastful
    3. lethargic
    4. irritating
    5. boring
    Answer & Explanation
    Answer – 3. lethargic
    Explanation:
    Languid – lacking energy, lethargic
  8. Offbeat
    1. exciting
    2. unusual
    3. omnipotent
    4. differ
    5. showy
    Answer & Explanation
    Answer – 2. unusual
    Explanation:
    Offbeat – unusual or unconventional
  9. Repugnance
    1. disgust
    2. horrific
    3. blame
    4. intolerant
    5. sullen
    Answer & Explanation
    Answer – 1. disgust
    Explanation:
    Repugnance – feeling of intense disgust, repulsion, disliking
  10. Meticulous
    1. correct
    2. clean
    3. methodical
    4. peculiar
    5. painstaking
    Answer & Explanation
    Answer – 3. methodical
    Explanation:
    Meticulous – showing great attention to detail; very careful and precise
Comments