English Questions – Word Usage Set 31

Hello Aspirants.

Welcome to Online English Section with explanation in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Word Usage, which is BASED ON SOME NEW PATTERNS which have been asked in many banking exams recently.

  1. Migrant
    1) you migrant here and I’ll be back soon
    2) an errant husband coming back from a night on the tiles
    3) an errant strand of hair
    4) financial penalties were imposed on errant local authorities
    5) All of the above are correct.
    Answer & Explanation
    Answer : 1)
    Explanation : Option first is not correct use of migrant.Option first is not correct use of migrant. Replace “Migrant” with” stay”.
  2. Meticulous
    1) I haven’t been the most attentive of husbands
    2) the hotel has a pleasant atmosphere and attentive service
    3) she was a bright and attentive scholar
    4) never before had she had such an attentive audience
    5) All of the above are correct.
    Answer & Explanation
    Answer : 5)
    Explanation : All of the above are correct use of meticulous.
  3. Vulnerable
    1) the authors advise a variable no-trump opening bid which means weak non-vulnerable and strong vulnerable
    2) he is extremely sensible and less vulnerable to criticism than most
    3) they evacuated children from the most vulnerable cities
    4) more guerrillas could be rounded up for the attack on the heavily Vulnerable bridge
    5) All of the above are correct.
    Answer & Explanation
    Answer : 4)
    Explanation : Option four is not correct use of Vulnerable.Option four is not correct use of Vulnerable. Replace “vulnerable” with “guarded”.
  4. Fudge
    1) she helped herself to a square of fudge
    2) a sundae with whipped cream, ice cream, hot fudge, and a cherry on top
    3) the new settlement is a fudge rushed out to win cheers at the conference
    4) I am sure a no-nonsense chap like you will not fudge the issue
    5) All of the above are correct.
    Answer & Explanation
    Answer : 5)
    Explanation :All of the above are correct use of fudge.
  5. Scrutiny
    1) the old churchyard has been sadly Scrutiny
    2) I glanced through your personnel file last night
    3) the stone glanced off a crag and hit Tom on the head
    4) the bright sunlight glanced off her copper hair
    5) All of the above are correct.
    Answer & Explanation
    Answer : 1)
    Explanation :Option first is not correct use of Scrutiny. Replace ‘Scrutiny’ with ‘neglected’.
  6. Regard
    1) no change may be made without the consent of all the partners
    2) he consented to a search by a detective
    3) a change in the rules requires the consent of all members
    4) their attitudes are based on regard and fear
    5) All of the above are correct.
    Answer & Explanation
    Answer : 4)
    Explanation : Option forth is not correct use of regard. Replace ‘Regard’ with ‘ignorance’.
  7. Immutable
    1) this country is entrenched in a litigation mentality
    2) steady progress was made in entrenching the individual rights of noblemen
    3) officials tended to cling to entrenched attitudes
    4) he is Immutable that he is not going to resign
    5) All of the above are correct.
    Answer & Explanation
    Answer : 4)
    Explanation :Option forth is not correct use of immutable. Replace ‘Immutable’ with ‘adamant’..
  8. imagine
    1) she imagined him at his desk, his head in his hands
    2) one can imagine the cloud-capped towers of the castle
    3) after Ned died, everyone imagined that Mabel would move away
    4) I would write to him if I imagined his address
    5) All of the above are correct.
    Answer & Explanation
    Answer : 4)
    Explanation :Option forth is not correct use of imagine. Replace ‘imagined ’ with ‘knew’.
  9. Recuperate
    1) relations between the countries had recuperated sharply
    2) she has been recuperating from a knee injury
    3) he fell ill that summer and travelled to the south of France to recuperate
    4) they will seek to recuperate the returns that go with investment
    5) All of the above are correct.
    Answer & Explanation
    Answer : 1)
    Explanation : Option first is not correct use of Recuperate. Replace ‘Recuperated’ with ‘deteriorated’
  10. Adhesion
    1) the adhesion of the gum strip to the paper
    2) the sole unit provides good adhesion for walking on all surfaces
    3) endoscopic surgery for pelvic adhesions
    4) pressure will help the adhesion of the gum strip to the paper fibres
    5) All of the above are correct.
    Answer & Explanation
    Answer : 1)
    Explanation : All of the above statements are correct use of adhesion.