Reasoning Questions: Blood Relation Set 11

Hello Aspirants. Welcome to Online Reasoning Section in AffairsCloud.com. Here we are creating Best question samples from Blood Relation with explanation, which is common for all the competitive exams. We have included Some questions that are repeatedly asked in bank exams !!!

      1. Q(1-2)M is daughter of N and sister of L. K is daughter of L and granddaughter of G. F is sister-in-law of M. L is only sibling of M.
        How is K related to N ?
        1.Grandson
        2.Granddaughter
        3.Daughter
        4.Daughter-in-law
        5.None of these
        Answer & Explanation
        Answer – 2.Granddaughter
        Explanation :Blood relation
      2. How is F related to G ?
        1.Daughter
        2.Mother
        3.Daughter-in-law
        4.Mother-in-law
        5.None of these
        Answer
        Answer – 3.Daughter-in-law
      3. Q(3-4)X is married to Y. Y is mother of Z. Z is sister of V. Y has only one daughter. V is married to W. R is son of W. T is mother of W.
        How is X related to R ?
        1.Grandfather
        2.Father
        3.Uncle
        4.Father-in-law
        5.None of these
        Answer & Explanation
        Answer – 1.Grandfather
        Explanation :Blood Relation
      4. How is V related to T ?
        1.Son
        2.Daughter
        3.Brother
        4.Son-in-law
        5.None of these
        Answer
        Answer – 4.Son-in-law
      5. Q(5-8).A is sister of B. B is married to D. D is father of C. H is son of G. B is mother-in-law of G. D has only one son and no daughter. A is married to E. F is daughter of A.
        How is H related to D ?
        1.Uncle
        2.Son
        3.Brother
        4.Grandson
        5.None of these
        Answer & Explanation
        Answer – 4.Grandson
        Explanation :Blood Relation
      6. How is A related to C ?
        1.Mother
        2.Sister
        3.Aunt
        4.Mother-in-law
        5.None of these
        Answer
        Answer – 3.Aunt
      7. How  is F related to B ?
        1.Mother
        2.Sister
        3.Daughter
        4.Aunt
        5.None of these
        Answer
        Answer – 4.Aunt
      8. K is the daughter of I. J is married to I. I is brother of L. H is married to K. How J related to H ?
        1.Mother-in-law
        2.Mother
        3.Aunt
        4.Daughter
        5.None of these
        Answer
        Answer – 1.Mother-in-law
      9. If P+Q means P is the sister of Q, P-Q means P is brother of Q, P*Q means P is daughter of Q. Which of the following shows the relation that K is a uncle of O.
        1.O*F-K
        2.K*F+O
        3.F*K+O
        4.O+K*F
        5.None of these
        Answer & Explanation
        Answer – 5.None of these
      10. M and N are sisters. X and Y are brothers. M’s daughter is X’s sister. what is N’s relation to Y?
        1.Aunt
        2.Sister
        3.Mother-in-law
        4.Daughter
        5.None of these
        Answer & Explanation
        Answer – 1.Aunt
        Explanation :
        M— N—sister
        A(M’s daughter – X’s sister)
        X—Y—brother

Note : Dear Aspirants try to post your attempts and time here