Reasoning Questions – Blood Relation Set 22

Hello Aspirants. Welcome to Online Reasoning Section in AffairsCloud.com. Here we are creating Best question samples from Blood Relation with explanation, which is common for all the competitive exams. We have included Some questions that are repeatedly asked in bank exams !!!

Blood Relation

  1. Hitesh said to Nitin, “The girl playing with the football is the younger of the two sisters of the son of my mother’s husband.” How is the girl playing football related to Hitesh?
    1) Cousin
    2) Sister
    3) Daughter
    4) Sister-in-law
    5) Mother
    Answer
    Answer- 2) Sister
    Solution:
    Blood RelationBlood Relation Q1
  2. Amit told Banita, “Yesterday I met the only brother of the daughter of my father’s mother.” Whom did Amit meet?
    1) Cousin
    2) Brother
    3) Nephew
    4) Father
    5) Husband
    Answer
    Answer- 4) Father
    Solution:
    Blood Relation
    Blood Relation Q2

(Direction 3 – 7): Study the following information carefully to answer the given questions:
If ‘A & B’ means ‘B is the mother of A’
If ‘A % B’ means ‘B is the father of A’
If ‘A * B’ means ‘B is the sister of A’
If ‘A @ B’ means ‘B is the brother of A’
If ‘A ! B’ means ‘B is the daughter of A’
If ‘A ^ B’ means ‘B is the son of A’

  1. If ‘T ^ P * Q’ is given, then how is Q related to T?
    1) Nephew
    2) Brother
    3) Aunt
    4) Uncle
    5) Daughter
    Answer
    Answer- 5) Daughter
    Solution:
    Blood Relation Q(3-7)
    Blood Relation
    Blood Relation Q3
  2. What does ‘L & M * N’ means?
    1) M is the sister of N.
    2) N is the sister of M.
    3) M is the niece of N.
    4) N is the brother of M.
    5) Both (1) and (2)
    Answer
    Answer- 5) Both (1) and (2)
    Solution:
    Blood Relation Q4
  3. If ‘P % Q ! R’ is given, then which of the following is true?
    1) P and R are sisters to each other.
    2) P is the mother of Q.
    3) R is the sister of P.
    4) Q is the mother of R.
    5) P is the brother of R.
    Answer
    Answer- 3) R is the sister of P.
    Solution:
    Blood Relation Q5
  4. If ‘Y @ Z & K’ is given, how is Z related to K?
    1) Z and Y are brothers to each other.
    2) K is the aunt of Y.
    3) Z is the son of K.
    4) Y is the son of K.
    5) Y is the niece of Z.
    Answer
    Answer- 3) Z is the son of K.
    Solution:
    Blood Relation Q6
  5. If ‘M @ N ! P’ is given then which of the following is true?
    1) P is the aunt of M.
    2) P is the niece of M.
    3) M is the uncle of P.
    4) M is the brother of N.
    5) M is the aunt of P.
    Answer
    Answer- 2) P is the niece of M.
    Solution:
    Blood Relation Q7
  6. If A’s father is B, C is the father of B and D is A’s mother, then how is C related to D?
    1) Father
    2) Grandfather
    3) Father – in – law
    4) Uncle
    5) Nephew
    Answer
    Answer- 3) Father – in – law.
    Solution:
    Blood Relation
    Blood Relation Q8
  7. Mohan pointing to a girl in the photograph and said, “She is the daughter of the father of the sister of my brother.” How is that girl related to Mohan?
    1) Sister
    2) Wife
    3) Mother
    4) Aunt
    3) Daughter
    Answer
    Answer- 1) Sister.
    Solution:
    Blood Relation
    Blood Relation Q9
  8. Pointing to a girl, a man said, “Her mother is the only daughter of my mother-in-law.” How is man related to that girl?
    1) Uncle
    2) Father
    3) Brother
    4) Husband
    5) Cousin
    Answer
    Answer- 2) Father
    Solution:
    Blood Relation
    Blood Relation Q10