Reasoning Questions: Blood Relation Set 23

Hello Aspirants. Welcome to Online Reasoning Section in AffairsCloud.com. Here we are creating Best question samples from Blood Relation with explanation, which is common for all the competitive exams. We have included Some questions that are repeatedly asked in bank exams !!!

Blood Relation

  1. Showing a photograph Rohan says, “My grandmother’s only son’s wife is to the right side and my brother’s mother’s brother is to left side.” How Rahul’s left, and right-side persons are related to each other.
    1) Father and Daughter
    2) Brother and Sister
    3) Husband and Wife
    4) Mother and Son
    5) Father in law and Daughter in law
    Answer
    Answer- 2) Brother and Sister
    Solution:
    Blood Relation Q1Blood Relation Q1(1)
  2. A man asked Mita what is her relation to Anand to which is she said, “Anand is the only brother of my son-in-law’s wife”. What is relation between Mita and Anand?
    1) Aunt and Nephew
    2) Grandmother and Grandson
    3) Mother and Son
    4) Cannot be determined
    5) Father and Son
    Answer
    Answer- 3) Mother and Son
    Solution:
    Blood Relation Q1Blood Relation Q2
  3. Priya pointed towards a photograph of a man and said, “He is my son’s wife’s only unmarried sibling’s only nephew’s paternal grandfather”. How is the man related to Priya?
    1) Husband
    2) Father
    3) Father – in – law
    4) Paternal Grandfather
    5) Brother
    Answer
    Answer- 1) Husband
    Solution:
    Blood Relation Q1Blood Relation Q3
  4. John introduces Maya as the daughter of the only son of my father’s wife. How is Maya related to John?
    1) Mother
    2) Daughter
    3) Sister
    4) Niece
    5) Cousin
    Answer
    Answer- 2) Daughterr
    Solution:
    Blood Relation Q1Blood Relation Q4
  5. A said to B, “The woman who is teaching the class is the younger of the two sisters of the son of my mother’s husband.” How is the teacher related to A?
    1) Mother
    2) Daughter
    3) Sister
    4) Cousin
    5) Grandmother
    Answer
    Answer- 3) Sister
    Solution:
    Blood Relation Q1Blood Relation Q5

(Directions 6 – 10): Study the following information carefully to answer the given questions:
If ‘A + B’ means ‘A is the father of B’
If ‘A × B’ means ‘A is the sister of B’
If ‘A % B’ means ‘A is the wife of B’
If ‘A ÷ B’ means ‘A is the son of B’
If ‘A $ B’ means ‘A is the mother of B’

  1. Which of the given expressions indicates that P is the daughter-in-law of U?
    1) B $ U ÷ Q + S × P
    2) B + U $ Q ÷ S × P
    3) B $ U + S × Q + P
    4) U $ B + S × Q ÷ P
    5) None of these
    Answer
    Answer- 4) U $ B + S × Q ÷ P
    Solution:
    Blood Relation Q(6-10)Blood Relation Q1(6-10)Blood Relation Q2(6-10)
  2. Which of the following options is true if the expression ‘E + T $ C ÷ W + Q % S’ is definitely true?
    1) C is the grandson of E
    2) S is the daughter in law of W.
    3) Q is the son of C.
    4) All of the above
    5) None of the above
    Answer
    Answer- 1) C is the grandson of E
    Solution:
    Blood Relation Q7
  3. In equation ‘P + T × U % V’ how is P related to V?
    1) Uncle
    2) Niece
    3) Father-in-law
    4) Brother
    5) Son-in-law
    Answer
    Answer- 3) Father-in-law
    Solution:
    Blood Relation Q8
  4. In equation ‘I + J × K ÷ L’ how is L related to I?
    1) Brother
    2) Niece
    3) Husband
    4) Son
    5) Wife
    Answer
    Answer- 5) Wife
    Solution:
    Blood Relation Q9
  5. In equation ‘I × J % K + L × M’ how is L related to I?
    1) Niece
    2) Husband
    3) Uncle
    4) Father
    5) Mother
    Answer
    Answer- 1) Niece
    Solution:
    Blood Relation Q10
Comments