Reasoning Questions: Time Sequence Set 2

Hello Aspirants. Welcome to Online Reasoning Section in AffairsCloud.com. Here we are creating question sample in Time Sequence, which is common for  all the competitive exams!!!!

  1. If Monday falls on 5th of month, then which day will fall three days after the 26th ?
    1.Monday
    2.Tuesday
    3.Wedenesday
    4.Thursday
    5.None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 4.Thursday
    Explanation :
    5th is Monday, then 12, 19, 26th also Monday
    Then 3 days after  is 29th, which is Thursday
  2. How many days will be there from 22nd October 2012 to 5th March 2013 (both days are not included)?
    1.128
    2.133
    3.132
    4.131
    5.None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 2.133
    Explanation :
    9+30+31+31+28+4 =133
  3. If the day before yesterday was Tuesday, when will Saturday be ?
    1.Tomorrow
    2.Yesterday
    3.Day after Tomorrow
    4.Day after Yesterday
    5.None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 3.Day after Tomorrow
    Explanation :
    If day before yesterday was Tueday, then today is Thursday.
    Tomorrow will be Friday, day after tomorrow Saturday
  4. Nalini went to the movies 11 day ago, She goes to the movies only on Saturday. What day of the week is today ?
    1.Wednesday
    2.Saturday
    3.Tueday
    4.Thursday
    5.None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 4.Thursday
    Explanation :
    7th day => Saturday
    12th day => Thursday
  5. On 8th May, 1999 Saturday falls. What day of the week was it on 10th May, 2000?
    1.Wedneday
    2.Saturday
    3.Thursday
    4.Monday
    5.None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 1.Wedneday
    Explanation :
    8th May, 1999 =>Saturday
    2000=> leap year 2 odd day
    8th May, 1999 => Monday
    10th May, 1999=> Wednesday
  6. If the 20th of February, 1995 was Saturday, then the number of Mondays in that month is
    1.One
    2.Two
    3.Three
    4.Four
    5.None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 4.Four
    Explanation :
    20 => Saturday then 6, 13, 27 also Saturday
    Then 4 Mondays in that month
  7. The calendar of the year 1992 can be used again in the year?
    1.2010
    2.2020
    3.2018
    4.2016
    5.None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 2.2020
    Explanation :
    1992/4 => remainder 0 then add 28
    1992+28 = 2020
  8. If the first day of the leap year is Friday then What day will be the last day of the year ?
    1.Friday
    2.Saturday
    3.Monday
    4.Sunday
    5.None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 2.Saturday
    Explanation :
    Leap year => Friday+1 = Saturday
    Ordinary year => same Friday
  9. Siva remembers that her mother`s birthday was certainly after 8th but before 13th of March. Her sister Niha remembers that their mother’s birthday was definitely after ninth but before 12th of March. On which date of March was their mother’s birthday ?
    1.10
    2.11
    3.Either 10 or 11
    4.Can’t be determined
    5.None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 3.Either 10 or 11
    Explanation :
    Siva => 9, 10, 11, 12
    Nisha =>  10,11
  10. If the 30th December 2014 was Tuesday, what was the day day on 28th February, 2015?
    1.Tuesday
    2.Wednesday
    3.Thursday
    4.Friday
    5.None of these
    Answer & Explanation
    Answer – 2.Wednesday
    Explanation :
    30th December, 2014 was Tuesday.
    So, 6th, 13th, 20th, 27th Jan were all Tuesdays.
    28th Feb – Wednesday

Note : Dear Friends if u know an alternate methods or shortcuts related to any chapter, you can share here.