Root word Exercise(Latin) – Set 2

Given below are few words and even the root , identify the meaning of latin words from the options below.

  1. Audi-
    auditor
    inaudible
    audience

    1. person
    2. hear
    3. talks
    4. none of the above
    Answer & Explanation
    Answer – 2. Hear
    Explanation

    Audi means hear
  2. Cede –
    Secede
    Antecedent
    Procedure

    1. major issue
    2. self
    3. go
    4. none of the above
    Answer & Explanation
    Answer -3. Go
    Explanation

    Cede means go.
  3. Dign –
    Indignity
    Dainty

    1. norms
    2. worthy
    3. calculative
    4. none of the above
    Answer & Explanation
    Answer – 2. worthy
    Explanation

    Dign means worthy
  4. fide-
    Confide
    Diffident
    Affidavit

    1. tiny
    2. afraid
    3. trust
    4. none of the above
    Answer & Explanation
    Answer -3. Trust
    Explanation

    Fide means trust or believe
  5. Ger/ges –
    Belligerent
    Gesture
    Congeries

    1. bear
    2. longing
    3. surety
    4. none of the above
    Answer & Explanation
    Answer – 1. bear
    Explanation

    Ger/ Ges means bear / wield / perform
  6. It –
    Exit
    Transition
    Initial

    1. change
    2. part
    3. go
    4. none of the above
    Answer & Explanation
    Answer – 3. Go
    Explanation

    It means go
  7. Jud / jur / jus –
    Judge
    Jurisprudence
    Justice

    1. constitution
    2. right
    3. court
    4. none of the above
    Answer & Explanation
    Answer – 2. Right
    Explanation

    Jud / jur / jus means law / right
  8. loc –
    Allocate
    Locality
    Dislocate

    1. place
    2. find
    3. live
    4. none of the above
    Answer & Explanation
    Answer – 1. Place
    Explanation

    loc means place
  9. Mand –
    Mandate
    Remand
    Commandment

    1. anger
    2. repose faith
    3. order
    4. none of the above
    Answer & Explanation
    Answer -3. Order
    Explanation

    Mand means order
  10. Nata –
    Native
    Prenatal
    Cognate

    1. Regain
    2. birth
    3. repulse
    4. none of the above
    Answer & Explanation
    Answer – 2. Birth
    Explanation

    Nata means birth / be born