Root word Exercise(Latin) – Set 3

Given below are few words , identify the meanings of the latin words from the options below.

  1. Amica-
    amicable
    amicability

    1. home
    2. friendly
    3. new
    4. none of the above
    Answer & Explanation
    Answer – 2. friendly
    Explanation

    Amica means friendly
  2. Nota –
    Note
    Notice
    Noticeable

    1. not
    2. negative
    3. noted
    4. none of the above
    Answer & Explanation
    Answer – 3. noted
    Explanation

    Nota means noted
  3. herba-
    Herbivorous
    Herbage

    1. forest
    2. herb
    3. green
    4. none of the above
    Answer & Explanation
    Answer – 2. herb
    Explanation

    herba means herb
  4. Figura –
    Figurine
    Figurative

    1. colour
    2. figure
    3. mural
    4. none of the above
    Answer & Explanation
    Answer – 2. figure
    Explanation

    Figura means figure / shape
  5. Bestia –
    Bestial
    Bestiality

    1. beast
    2. best
    3. good
    4. none of the above
    Answer & Explanation
    Answer – 1. beast
    Explanation

    Bestia means beast
  6. Non –
    Non metal
    Non fiction

    1. persona
    2. person
    3. not
    4. none of the above
    Answer & Explanation
    Answer – 3. not
    Explanation

    Non means not
  7. Grata –
    Grateful
    Gratitude

    1. instigate
    2. pleasing
    3. main
    4. none of the above
    Answer & Explanation
    Answer – 2. pleasing
    Explanation

    Grata means pleasing
  8. Folium –
    Foliage
    bifoliate

    1. leaf
    2. fruit
    3. stem
    4. none of the above
    Answer & Explanation
    Answer -1. leaf
    Explanation

    Folium means leaf
  9. Post –
    Postpone
    Postnatal

    1. maths
    2. after
    3. before
    4. none of the above
    Answer & Explanation
    Answer -2. after
    Explanation

    Post means after
  10. Superba –
    Superb

    1. good
    2. best
    3. proud
    4. none of the above
    Answer & Explanation
    Answer – 3. proud
    Explanation

    Superba means proud