Static Gk quiz: Important Days from recent news

Hi Aspirants

Welcome to Online Static GK section in Affairs cloud, which is important for SBI/IBPS/RBI Exam and other exams.

Click Here to Attend More Static Quiz

 

  1. When is World AIDS Day observed?
    1.December 1
    2.December 30
    3.January 5
    4.November 30
    5.None of these
    Answer
    Answer : 1.December 1; theme – my health, my right
  2. What is the theme for International Day of Persons with Disabilities 2017?
    1.Transformation towards sustainable and resilient society for all
    2.Science for development of people with disabilities
    3.Inclusive growth: sustained development for all
    4.Helping hand for the development of disabled
    5.None of these
    Answer
    Answer : 1.Transformation towards sustainable and resilient society for all; celebrated on December 3
  3. When is Indian Navy Day celebrated?
    1.November 4
    2.December 4
    3.December 30
    4.December 21
    Answer
    Answer : 2.December 4
  4. What is the theme for World Soil Day 2017?
    1.Caring for the Planet starts from the Ground
    2.Caring for the Earth starts from the Ground
    3.Care for the ground, care for the earth
    4.Care for the soil, care for the environment
    5.None of these
    Answer
    Answer : 1.Caring for the Planet starts from the Ground; celebrated on December 5
  5. When is International Civil Aviation Day celebrated?
    1.December 27
    2.December 17
    3.December 7
    4.December 5
    5.None of these
    Answer
    Answer : 3.December 7
  6. What is the theme for International Anti-Corruption Day 2017?
    1.Corruption fails the government
    2.Together towards a corruption free world
    3.United against corruption for development, peace and security
    4.United against corruption for a better world
    5.None of these
    Answer
    Answer : 3.United against corruption for development, peace and security; it is celebrated on December 9
  7. When is National Energy Conservation Day celebrated?
    1.December 14
    2.November 14
    3.December 26
    4.November 26
    5.None of these
    Answer
    Answer : 1.December 14
  8. When is International Human Solidarity Day celebrated?
    1.November 24
    2.December 29
    3.December 21
    4.December 20
    5.None of these
    Answer
    Answer : 4.December 20
  9. When is Good Governance Day in India celebrated?
    1.November 26
    2.December 26
    3.November 31
    4.December 25
    5.None of these
    Answer
    Answer : 4.December 25
  10. What is the theme for International Migrants Day?
    1.Safe Migration in a fast world
    2.Safe Migration in a World on the Move
    3.Support migrants for a peaceful world
    4.Support migrants for the betterment of the planet
    5.None of these
    Answer
    Answer : 2.Safe Migration in a World on the Move; celebrated on December 18
  11. When is Goa Liberation Day celebrated?
    1.December 23
    2.November 23
    3.November 22
    4.December 19
    5.None of these
    Answer
    Answer : 4.December 19
  12. What is the theme for International Mountain Day 2017?
    1.Mountain under Pressure: deforestation, poverty, famine
    2.Mountain under Pressure: deforestation, poverty, draught
    3.Mountain under Pressure: climate, hunger, migration
    4.Stop exploiting our mountains
    5.None of these
    Answer
    Answer : 3.Mountain under Pressure: climate, hunger, migration; celebrated on December 11
  13. What is the theme for International Volunteer Day for Economic and Social Development 2017?
    1.Volunteers act as pillars of development
    2.volunteers act first. Here. Everywhere
    3.volunteers act first. Today. Tomorrow. Always
    4.volunteers. Work for the evolution of a better society
    5.None of these
    Answer
    Answer : 2.volunteers act first. Here. Everywhere; celebrated on December 5
  14. When is World Computer Literacy Day celebrated?
    1.November 24
    2.November 25
    3.November 26
    4.December 2
    5.None of these
    Answer
    Answer : 4.December 2
  15. When is the Indian Armed Force Flag Day?
    1.November 4
    2.December 4
    3.December 7
    4.January 25
    5.None of these
    Answer
    Answer : 3.December 7