Static GK Quiz: Important dance forms state-wise

Hi Aspirants

Welcome to Online Static GK section in Affairs cloud, which is important for SBI/IBPS/RBI Exam and other exams. We have given below some important wildlife sanctuaries,national Parks in India and click here to read classical & folk dance forms in India

Click Here to Attend More Current Affairs based Static Quiz

  1. Bagurumba is the dance form of which Indian state?
    1.Assam
    2.Gujarat
    3.Odisha
    4.Telengana
    5.None of these
    Answer
    Answer – 1.Assam
  2. Purbi is the dance form of ________________.
    1. Puducherry
    2. Dadra & Nagar Veli
    3. UttarPradesh
    4. Bihar
    5. None of these
    Answer
    Answer – 4. Bihar
  3. Nati is a dance form of which Indian state?
    1. Andhra Pradesh
    2. Madhya Pradesh
    3. UttarPradesh
    4. Himachal Pradesh
    5. None of these
    Answer
    Answer – 4. Himachal Pradesh
  4. Chakyar koothu is a dance form of which Indian state?
    1. Karnataka
    2. Kerala
    3. Odisha
    4. TamilNadu
    5. None of these
    Answer
    Answer – 2. Kerala
  5. Grida is a dance form of which Indian state?
    1. Tirupura
    2. Uttarkhand
    3. Madhya Pradesh
    4. West Bengal
    5. None of these
    Answer
    Answer – 3. Madhya Pradesh
  6. Mayur Nritya is the dance form of _______________ state.
    1. Andhra Pradesh
    2. Haryana
    3. Uttar Pradesh
    4. Rajasthan
    5. None of these
    Answer
    Answer – 3. Uttar Pradesh
  7. Tarpa is the famous tribal dance form of _______.
    1. Jharkhand
    2. Dadra & Nager veli
    3. Nagaland
    4. Mizoram
    5. None of these
    Answer
    Answer – 2. Dadra & Nager veli
  8. Chau is the dance form of __________.
    1. Bihar
    2. Goa
    3. Lakshadweep
    4. West Bengal
    5. None of these
    Answer
    Answer – 4. West Bengal
  9. Hojagiri is the dance form of which Indian state?
    1.Telengana
    2.Sikkim
    3.Tripura
    4.Uttarkhand
    5.None of these
    Answer
    Answer – 3.Tripura
  10. Singhi chham is the famous dance form of ______________.
    1. Sikkim
    2. Chattisgarh
    3. Nagaland
    4. Mizoram
    5. None of these
    Answer
    Answer – 1. Sikkim
  11. Perini Thandavam is the famous dance form of which Indian state?
    1. Telengana
    2. Andhra Pradesh
    3. Tamil Nadu
    4. Karnataka
    5. None of these
    Answer
    Answer – 1. Telengana
  12. Chholiya is the famous dance form of ____________.
    1. Nagaland
    2. Uttarkhand
    3. Jharkhand
    4. Chattisgarh
    5. None of these
    Answer
    Answer – 2. Uttarkhand
  13. Ghumar is the famous folk dance form of which Indian state?
    1. Haryana
    2. Sikkim
    3. Mizoram
    4. Rajasthan
    5. None of these
    Answer
    Answer – 4. Rajasthan
  14. Pavri Nach is the famous dance form of ___________.
    1. Arunachala Pradesh
    2. Uttarkhand
    3. Jharkhand
    4. Maharashtra
    5. None of these
    Answer
    Answer – 4. Maharashtra
  15. Answer
    Answer –
  16. Raut Nacha is the famous dance form of ___________ State.
    1. Sikkim
    2. Chattisgarh
    3. Nagaland
    4. Mizoram
    5. None of these
    Answer
    Answer – 2. Chattisgarh
  17. Dhamal is the famous dance form of _________.
    1. Haryana
    2. Punjab
    3. Mizoram
    4. Rajasthan
    5. None of these
    Answer
    Answer – 1. Haryana
  18. Bardo Chham is the famous dance form of ___________.
    1. Arunachala Pradesh
    2. Uttarkhand
    3. Jharkhand
    4. Jammu & Kashmir
    5. None of these
    Answer
    Answer -1. Arunachala Pradesh
  19. Lava is the famous dance form of _________.
    1. Pudhucherry
    2. Lakshadweep
    3. Goa
    4. Tamil Nadu
    5. Kerala
    Answer
    Answer – 2. Lakshadweep
  20. Karma is the dance form of which Indian State?
    1. Mizoram
    2. Uttarkhand
    3. Jharkhand
    4. Jammu & Kashmir
    5. None of these
    Answer
    Answer – 3. Jharkhand
  21. Chiraw (Bamboo Dance) is famous in ____________ state
    1. Sikkim
    2. Manipur
    3. Mizoram
    4. Nagaland
    5. None of these
    Answer
    Answer – 3. Mizoram
  22. Kummi is the famous dance form of which Indian state?
    1. Karnataka
    2. Andra Pradesh
    3. Telengana
    4. Kerala
    5. None of these
    Answer
    Answer – 5. None of these , Kummi – TamilNadu
  23. Bangra is a famous dance form in _________.
    1. Gujarat
    2. Haryana
    3. Rajasthan
    4. Maharashtra
    5. None of these
    Answer
    Answer – 5. None of these , Bangra – Punjab
  24. Dandya Ras is a dance form of which Indian state?
    1. Haryana
    2. Punjab
    3. Gujarat
    4. Rajasthan
    5. None of these
    Answer
    Answer – 3. Gujarat
  25. Fudgi is a famous dance form of _________.
    1. Goa
    2. Lakshadweep
    3. Puducherry
    4. Maharashtra
    5. None of these
    Answer
    Answer – 1. Goa
  26. Thang ta is a famous dance form of which Indian State?
    1. Sikkim
    2. Manipur
    3. Mizoram
    4. Nagaland
    5. None of these
    Answer
    Answer – 2. Manipur
  27. Chang Lo(Sua Lua) is a famous dance form of ___________ state.
    1. Sikkim
    2. Manipur
    3. Mizoram
    4. Nagaland
    5. None of these
    Answer
    Answer – 4. Nagaland
  28. Dollu Kunitha is the famous dance form of _______ state.
    1. Karnataka
    2. Andra Pradesh
    3. Telengana
    4. Kerala
    5. None of these
    Answer
    Answer – 1. Karnataka
  29. Veeragase is one of the vigorous dance based on Hindu mythology demonstrated in the Dasara procession which will be held in _______state.
    1. Karnataka
    2. Andra Pradesh
    3. Telengana
    4. Kerala
    5. None of these
    Answer
    Answer – 1. Karnataka